Trebuie să ai și tu un perete cu licheni

perete verde din licheni decorativi si muschi stabilizati

Trebui să ai și tu un perete cu licheni

In ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult domeniul designului de interior, iar printre cele mai în vogă tendințe în acest domeniu este un perete cu licheni decorativi.

Licheni decorativi stabilizati verde primavara

Ce sunt lichenii?

 

Lichenii sunt rezultatul simbiozei dintre o algă și o ciupercă. Se întâlnesc cel mai des pe ramurile copacilor, dar și pe stânci și sol. Aceștia au început să fie foarte căutați datorită proprietăților lor de a purifica aerul dintr-o încăpere atunci când sunt folosiți ca elemente de decor, pe lângă faptul că sunt foarte frumoși și înviorează orice cameră. Există o multitudine de specii de licheni, de aici rezultând și varietatea aspectului lor.

Licheni decorativi cu forme geometrice triunghiulare de diferite dimensiuni.
Culori: verde ocean, albastru

Lichenii in designul interior

 

Lichenii folosiți ca element de design sunt stabilizați în prealabil.  Acest lucru presupune recoltarea lichenilor complet dezvoltați din zona Cercului Arctic, apoi plasarea tulpinilor în containere cu o soluție specială pe bază de glicerină și alte componente naturale. Soluția este absorbită până la reducerea completă a sevei, iar procesul de re-hidratare este finalizat în câteva zile. Lichenii absorb cu ușurința, împreună cu soluția de conservare și coloranți alimentari, acest lucru determinând și varietatea lor mare de culori.

Tablou viu din licheni stabilizati multicolor

Procedeul de stabilizare este 100% natural. Asigură menținerea texturii și culorii organismelor vegetale pentru o perioadă de până la 10 ani.

Ce sunt muschii ?

 

Mușchii decorativi folosiți în designul de interior sunt o specie de licheni cu aspect plat. Aceștia au în mod natural culoarea albă. Insă la fel ca lichenii, sunt stabilizați în prealabil și colorați într-o mare varietate de culori.

De ce un perete verde?

 

Un perete de licheni decorativi înglobează, în funcție de preferințele clientului mai multe specii de licheni și plante cât și diferite culori.

Designerii noștri vă pot ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru a da un plus de culoare și viață spațiului dvs.

Fie că e vorba de un birou sau de un dormitor, pereții din licheni se integrează perfect în orice decor!