Amenajarea cu licheni decorativi naturali

Probabil va intrebati ce sunt lichenii decorativi?

  Daca nu ati facut inca cunostinta cu acest material natural, cules manual tocmai din padurile nordice din apropierea Cercului Artic va facem noi prezentare.

  Compania noastra se ocupa cu manufacturarea si confectionarea panourilor, decoratiunilor si a multor altor elemente de design interior ce au integrate licheni naturali si nu numai.

 

Lichenii sau cum sunt  mai bine cunoscuti la noi in tara,  muschii (de multe ori am auzit spunandu-le bureti,salata,verde,pufosenii sau cine mai stie in ce fel) sunt organizme vii, ce sunt compusi dintr-o alga si o ciuperca. Plus de asta nu necesita aproape deloc mententanta.( zicem aproape deloc pentru ca necesita cateva vizite de improspatare pe an din partea companiei noastre).

Utilizarea lor, atata vreme cat este in mediul interior, poate fi infinita. Se pot crea pereti si tavane intregi din licheni, corpuri de iluminat, obiecte si elemente de mobilier, ceea ce il face pentru designeri si arhitecti unul dintre cele mai rafnite materiale ale erei noastre integrandu-l cu success in proiecte de locuinta ,spatii comerciale, restaurante sau chiar hoteluri.

Cand se folosesc pentru a acoperi un perete sau obiecte decorative de exemplu tablouri, vin montati pe un suport rigid, fara nici un fel de pamant, acestia fiind aplicati pe suportul rigid cu un adeziv specific dupa o verificare atenta .
Avand in vedere ca am atins cateva caracteristici ale lichenilor ar mai trebuii precizat ca se gasesc intr-o gama larga de culori, 42 mai precis, au o perioada de 10 ani in care textura si culoarea se pastreaza vie, sunt independente de lumina naturala si sunt rezistenti la insectecte.
Trebuie precizat totusi ca lichenii nu se pot monta in apropierea surselor de caldura (caloriferelor,radiatoarelor).